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by soo Nov 06. 2020

식물이야기[식물영양소]no.14 케일

[THE HERBARIUM CHEMISTRY] no.14 Kale



식물은 단백질, 핵산, 지질 등 생존을 위해 기본적으로 필요한 물질을 만들어냅니다. 이를 1차 대사산물이라고 하죠. 이밖에 2차 대사산물도 만들어내는데, 이 물질(영양소)은 환경으로부터 종을 보호하기 위한 것으로 식물이 가지고 있는 색깔에서 공통되게 확인할 수 있습니다. 빨간색, 노란색, 초록색 등등요.


Plants produce essential products to survive, such as protenins, nuclein acid and lipids, which called a primary metabolite. Secondary metabolites, that plants produced are used to defense the plant in its environment. Furthermore, they assign the plant its characteristic colours. Red, Yellow, Green and so on...



오늘은 초록색 식물인 '케일'의 아름다운 형태와 영양소에 대해 알아보겠습니다.


Today, we be going to learn the herbaium chemistry and appreciate the beautiful shape about the green plant 'Kale'.







루테인과 제아잔틴

자외선으로부터 망막의 황반과 수정 렌즈를 보호하여 노인성 백내장과 퇴행성 황반증을 예방합니다. 또한 피부암 등의 햇볕에 의한 화상의 위험 감소 효과가 있습니다.


Rutein, Zexanthin

They protect macular and lens of retina from ultravilolet light and prevent senile cataract and degenerative maculopathy. Also they can lessen the possibility of danger by sunburn such as skin cancer.



클로로필

간을 해독하고 발암물질을 중화하는 효과가 있으며, 살균효과와 냄새 제거 효과가 있습니다.


Chlorophll

Chlorophll detoxifies liver and neutralizes carcinogen. Also it has good effect on germicidal action and deodorization.














인돌

유방암들의 호르몬과 관련된 암 발생 위험도를 낮춰주며 간의 해독작용에 도움을 줍니다.


Indole

It lessens the possibility of hormonal cancer such as breast cancer and help and liver detoxifying.






ⓒ2020. 최수민 All right reserved. 

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