[THE HERBARIUM CHEMISTRY] no.16 Radish
식물은 단백질, 핵산, 지질 등 생존을 위해 기본적으로 필요한 물질을 만들어냅니다. 이를 1차 대사산물이라고 하죠. 이밖에 2차 대사산물도 만들어내는데, 이 물질(영양소)은 환경으로부터 종을 보호하기 위한 것으로 식물이 가지고 있는 색깔에서 공통되게 확인할 수 있습니다. 빨간색, 노란색, 초록색 등등요.
Plants produce essential products to survive, such as protenins, nuclein acid and lipids, which called a primary metabolite. Secondary metabolites, that plants produced are used to defense the plant in its environment. Furthermore, they assign the plant its characteristic colours. Red, Yellow, Green and so on...
오늘은 하얀색 식물인 '무우'의 아름다운 형태와 영양소에 대해 알아보겠습니다.
Today, we be going to learn the herbaium chemistry and appreciate the beautiful shape about the white plant 'radish'.
이소티오시아네이트
뿌리 부분에 많이 함유되어 있으며, 노화의 주범인 유해산소를 없애는 항산화 성분입니다. 또한 살균 작용도 하는데, 생선회나 생선구이에 간 무나 무채를 곁들이는 것이 이 때문입니다.
Isothiocyanate
Mostly distributed around its root part, as an antioxidants factor which is major contribution of aging. Also it acts to sterilize, its reason that grinded or shredded radish is garnished with fish dishes.
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