brunch

You can make anything
by writing

C.S.Lewis

by 리뽀사랑 Dec 12. 2024

어디에서 일하든 포기하지 말고  끝까지 인내하며 일하자

어디에서 일하든 포기하지 말고 끝까지 인내하며 일해야 합니다.

많은 시행 착오와 실패를 두려워하지 마십시오. 이것은 또한 잘못된 것을 말하거나 서투른 아이디어를 복사하는 경우에도 마찬가지입니다. 실패도 많고 실수도 많고 시행착오도 많이 겪은 저는 지금 인도네시아에서 지금의 회사에서 일하며 하루하루를 행복하게 보내고 있습니다. 

진정한 전문가가 되고 싶다면 처음에는 서투른 시도라도 무엇이든 시도해 보십시오. 전문적으로 보이려고 노력하는 대신, 우리는 우리가 모르는 것을 발견하려고 노력함으로써 배워야 합니다. 

우리가 이미 알고 있는 것을 단순히 하거나 자신이 있는 일만 한다면 진정한 전문가가 될 수 없습니다. 우리는 항상 새로운 것을 발견하고 도전하는 정신으로 일해야 합니다.


No matter where we work, we should not give up and instead work with patience until the end.

Do not be afraid of many trials and errors and failures. This also goes for saying something wrong or copying a clumsy idea. Having failed and made many mistakes and also having experienced numerous trials and errors, I am now living happily every day in Indonesia working at my current company. 

If you want to be a real expert, try anything, even if it is a clumsy attempt at first. Instead of trying to look professional, we should learn by trying to discover things we don't know. 

We cannot truly be professionals if we simply do what we already know or only what we are confident in doing. We should always work with the spirit of finding new things and challenging ourselves to them.


브런치는 최신 브라우저에 최적화 되어있습니다. IE chrome safari