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by 김탐구 Apr 04. 2017

초코렛 메이플 넥

탐앤더슨 기타의 옵션

넥 색깔이 거뭇거뭇 합니다.


"Chocolate Maple" starts out as a regular maple neck but then it's baked in an oxygen free oven for many hours at about 500 degrees. This removes all moisture from the wood and changes the molecular structure of the wood cells. This means the neck is much less prone to changes from temperature and humidity, which results in a far more stable neck. These necks are easier to setup and they stay where they're set for a much longer time. 



초코렛 메이플넥은 탐앤더슨이 2009년 부터 개발적용한 옵션인데 

일반 메이플넥을 500도 넘는 곳에서 많은 시간을 건조시켜서 만든다고 합니다.

이러한 작업을 통해 나무의 세포에서 습기를 완전히 제거하게 되어서

온도와 습기로 인한 변형을 줄여준다고 합니다. 

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