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by soo Aug 26. 2020

식물이야기 [식물영양소] no.6 팥

[THE HERBARIUM CHEMISTRY] no6 REDBEAN



식물은 단백질, 핵산, 지질 등 생존을 위해 기본적으로 필요한 물질을 만들어냅니다. 이를 1차 대사산물이라고 하죠. 이밖에 2차 대사산물도 만들어내는데, 이 물질(영양소)은 환경으로부터 종을 보호하기 위한 것으로 식물이 가지고 있는 색깔에서 공통되게 확인할 수 있습니다. 빨간색, 노란색, 초록색 등등요.


Plants produce essential products to survive, such as protenins, nuclein acid and lipids, which called a primary metabolite. Secondary metabolites, that plants produced are used to defense the plant in its environment. Furthermore, they assign the plant its characteristic colours. Red, Yellow, Green and so on...



오늘은 빨간색 식물인 '팥'의 아름다운 형태와 영양소에 대해 알아보겠습니다.


Today, we be going to learn the herbaium chemistry and appreciate the beautiful shape about the red plant 'redbean'.





이소플라본

콩과의 식물인 팥은 심장병 및 암으로부터 몸을 보호하는 작용을 하며 이소플라본 함량이 높아 폐경 여성에게 좋고 고지혈증을 개선해줍니다.


Isoflavone

Redbeans, the legume, lower risk of cancer and heart disease. High content of isoflavone is favorable to menopausal health and hyperlipidemia.










지금까지 빨간색 식물인 '팥'에 대해 알아보았습니다. 다음 시간에는 노란색 식물인 파인애플로 만나요!

모두들 안전한 하루 되시길:)


we have looked at the herbarium chemistry and beautiful form of redbean. Next time, we meet with pineapple. Have a safe day everyone :)







ⓒ2020. 최수민 All right reserved. 

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