[THE HERBARIUM CHEMISTRY] no.7 PINEAPPLE
식물은 단백질, 핵산, 지질 등 생존을 위해 기본적으로 필요한 물질을 만들어냅니다. 이를 1차 대사산물이라고 하죠. 이밖에 2차 대사산물도 만들어내는데, 이 물질(영양소)은 환경으로부터 종을 보호하기 위한 것으로 식물이 가지고 있는 색깔에서 공통되게 확인할 수 있습니다. 빨간색, 노란색, 초록색 등등요.
Plants produce essential products to survive, such as protenins, nuclein acid and lipids, which called a primary metabolite. Secondary metabolites, that plants produced are used to defense the plant in its environment. Furthermore, they assign the plant its characteristic colours. Red, Yellow, Green and so on...
오늘은 노란색 식물인 '파인애플'의 아름다운 형태와 영양소에 대해 알아보겠습니다.
Today, we be going to learn the herbaium chemistry and appreciate the beautiful shape about the yellow plant 'pineapple'.
카로티노이드 계열의 물질이 들어있으며 노란색이 진할 수록 함유량이 높습니다. 또한 심장 질환 예방에 좋으며 면역력을 증강시킵니다.
A family of carotinoid is contained and as higher content, the fruit becomes yellower. It helps preventing heart disease and strengthens immune system.
9월의 제철과일인 파인애플과 함께 오늘도 좋은 하루 되시길!
Have a nice day today with pineapple, the seasonal fruit of September!
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