[THE HERBARIUM CHEMISTRY] no.8 ASPARAGUS
식물은 단백질, 핵산, 지질 등 생존을 위해 기본적으로 필요한 물질을 만들어냅니다. 이를 1차 대사산물이라고 하죠. 이밖에 2차 대사산물도 만들어내는데, 이 물질(영양소)은 환경으로부터 종을 보호하기 위한 것으로 식물이 가지고 있는 색깔에서 공통되게 확인할 수 있습니다. 빨간색, 노란색, 초록색 등등요.
Plants produce essential products to survive, such as protenins, nuclein acid and lipids, which called a primary metabolite. Secondary metabolites, that plants produced are used to defense the plant in its environment. Furthermore, they assign the plant its characteristic colours. Red, Yellow, Green and so on...
오늘은 초록색 식물인 '아스파라거스'의 아름다운 형태와 영양소에 대해 알아보겠습니다.
Today, we be going to learn the herbaium chemistry and appreciate the beautiful shape about the green plant 'asparagus'.
루틴
플라보노이드 계열의 루틴은 모세혈관을 강화하고 혈압을 낮춰주는 효과가 있습니다. 또한 이 물질은 수용성으로 물에 녹아 나오기 때문에 조리 시 국물까지 마시는 것이 좋답니다.
Rutin
This the member of a famaily of flavonoid strengthens capillary and lowers the blood pressure. When cooked, rutin dissolved in water as it's water-solubillity that it is good to consume the soup as well.
루테인
자외선에 의해 눈 주변에 쌓이는 유해산소를 제거하며 시력 개선에 효과가 있습니다.
Rutain
It eliminates free radical stacked around eyes by ultraviolet light and also effective in improving eyesight.
국내에서도 생 아스파라거스를 인터넷으로 간편하게 주문할 수 있고, 조리법도 간편해 누구든지 도전할 수 있어요. 소금과 후추로 간을 한 구운 아스파라거스, 저녁 반찬으로 어떠신가요?
In Korea, we can easily order asparagus over the Internet, and the recipe is easy, so anyone can challenge. How about grilled asparagus seasoned with salt and pepper, as a side dish for dinner?
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