제로슈가, 디카페인 등 소비자의 니즈에 따른 새로운 식품이 앞으로 더 빠른 속도로 우리 삶에 출현할 것입니다. 그런데 문제는 우리가 느끼기에 손바닥 뒤집듯이 좋다는 이야기와 나쁘다는 이야기가 나온다는 점이죠.
식품이 나올 때마다 좋아했다가 걱정했다가 두려워하기를 반복하면 얼마나 피곤한 일인가요. 가장 좋은 방법은 새로운 ’카테고리’의 식품이 출현했을 때, 나한테 맞는 것을 찾아서 적은 양부터 시도해보는 것입니다 :)
현재까지 총 22가지 종류의 감미료가 식품의약안전처에 등록되었는데요. 보다 자세한 ‘감미료’에 대한 내용을 확인해보시고 선택해보세요
Whether it's zero sugar or decaffeinated,
new foods based on consumer demand will continue to enter our lives at an ever-increasing pace. The problem is, we're hearing good and bad things about them like the flip of a palm .
How tiring it is to love, worry, then fear every time a new food chemical appears..!
The best thing to do is to find what works for you when a new 'category' of food comes out, starting out by trying small amounts :)
To date, a total of 22 different types of sweeteners have been registered with the Korean Food and Drug Administration(KFDA), so check out more about 'sweeteners' and make your choice.