쉬워도 너무 쉬운 이화주
하얀술 파우더 막걸리로 이화주 만들기
Hayansool Powder Makgeolli
하얀술 이화주
만들기
1. 쌀 1kg 를 고두밥으로 익힌 후 식힌다.
2. 식힌 고두밥에 하얀술 파우더 막걸리 1포(900g)를 고루 섞는다.
3. 5L 용기에 고루섞은 2를 넣고, 뚜껑을 닫아, 실온에서 1주일간 발효한다.
4. 고운채를 이용해 채 내린 후 완성한다.
5. 냉장보관하며 즐긴다.
Making
1. Cook 1kg of rice and cool it down.
2. Mix 1 package of Hayansool powder makgeolli (900g) evenly with cooled rice.
3. Put 2 mixed evenly in a 5L container, close the lid, and ferment at room temperature for 1 week.
4. Use the strainer to complete it.
5. Keep it refrigerated and enjoy it.