brunch

You can make anything
by writing

C.S.Lewis

by 하얀술 Aug 02. 2021

하얀술 이화주

쉬워도 너무 쉬운 이화주

하얀술 파우더 막걸리로 이화주 만들기

Hayansool Powder Makgeolli

하얀술 이화주



 만들기

1. 쌀 1kg 를 고두밥으로 익힌 후 식힌다.

2. 식힌 고두밥에 하얀술 파우더 막걸리 1포(900g)를 고루 섞는다.

3. 5L 용기에 고루섞은 2를 넣고, 뚜껑을 닫아, 실온에서 1주일간 발효한다.

4. 고운채를 이용해 채 내린 후 완성한다.

5. 냉장보관하며 즐긴다.


Making

1. Cook 1kg of rice  and cool it down.

2. Mix 1 package of Hayansool powder makgeolli (900g) evenly with cooled rice.

3. Put 2 mixed evenly in a 5L container, close the lid, and ferment at room temperature for 1 week.

4. Use the  strainer to complete it.

5. Keep it refrigerated and enjoy it.





 


작가의 이전글 전통주101
브런치는 최신 브라우저에 최적화 되어있습니다. IE chrome safari