[THE HERBARIUM CHEMISTRY] no.11 Redbean
식물은 단백질, 핵산, 지질 등 생존을 위해 기본적으로 필요한 물질을 만들어냅니다. 이를 1차 대사산물이라고 하죠. 이밖에 2차 대사산물도 만들어내는데, 이 물질(영양소)은 환경으로부터 종을 보호하기 위한 것으로 식물이 가지고 있는 색깔에서 공통되게 확인할 수 있습니다. 빨간색, 노란색, 초록색 등등요.
Plants produce essential products to survive, such as protenins, nuclein acid and lipids, which called a primary metabolite. Secondary metabolites, that plants produced are used to defense the plant in its environment. Furthermore, they assign the plant its characteristic colours. Red, Yellow, Green and so on...
오늘은 빨간색 식물인 '팥'의 아름다운 형태와 영양소에 대해 알아보겠습니다.
Today, we be going to learn the herbaium chemistry and appreciate the beautiful shape about the red plant 'redbean'.
이소플라본
콩과의 식물인 팥은 심장병 및 암으로부터 몸을 보호하는 작용을 하며 이소플라본 함량이 높아 완경 여성에게 좋고 고지혈증을 개선시켜줍니다.
Isoflavone
Redbeans, the legume, lower risk of cancer and heart disease. High content of isoflavone is favorable to menopausal health and hyperlipidemia.
팥을 색다르게 먹기 위해 저는 가끔 팥밥을 합니다.
고소한 맛과 영양소 듬뿍으로 최고의 식사가 아닐까 생각해요!
To eat redbeans differently, I sometimes cook redbeans rice.
I think it is the best eating plan with savory taste and rich nutrition!
ⓒ2020. 최수민 All right reserved.