[The Herbarium chemistry] no.2 Carrot
식물은 단백질, 핵산, 지질 등 생존을 위해 기본적으로 필요한 물질을 만들어냅니다. 이를 1차 대사산물이라고 하죠. 이밖에 2차 대사산물도 만들어내는데, 이 물질(영양소)은 환경으로부터 종을 보호하기 위한 것으로 식물이 가지고 있는 색깔에서 공통되게 확인할 수 있습니다. 빨간색, 노란색, 초록색 등등요.
Plants produce essential products to survive, such as protenins, nuclein acid and lipids, which called a primary metabolite. Secondary metabolites, that plants produced are used to defense the plant in its environment. Furthermore, they assign the plant its characteristic colours. Red, Yellow, Green and so on...
오늘은 '당근'의 아름다운 형태와 노랑색 식물은 어떤 영양소를 가지고 있는지에 대해 알아보겠습니다.
Today, we will look at the beautiful form of 'carrot' and what has chemistry of yellow plant.
카로티노이드계열의 베타카로틴
이 물질은 세포 내에서 손상된 DNA를 고쳐주는 효소들을 활성화시킵니다. 또한 당근에는 수용성 식이섬유인 펙틴이 풍부하여 혈당의 급상승을 막아주고 콜레스테롤을 감소시킵니다.
Beta-carotene, a genus of the carotenoids
It activates enzymes which fix the damaged DNA in cell. Also a plenty of pectin, a soluble dietary fiber in carrots prevents the increases cholesterole level.
어떤 사람들은 삶은 당근 특유의 식감때문인지 당근을 좋아하지 않기도 합니다. 그렇다면 아삭한 식감을 즐길 수 있도록 생으로 먹어보는 것은 어떨까요? 건강에 좋은 이 식물을 즐길 수 있길 바랍니다.
Some people do not like carrots because of the unique texture of boiled carrots. If so, would you try eating raw so that you can enjoy the crispy texture? I hope you enjoy this healthy plant.
다음 시간에는 달달한 열대과일인 '멜론'을 소개해 드릴게요! (멜론은 초록색 식물에 속해요)
그럼 오늘도 좋은 하루 보내시길. :)
Next time, I will introduce the sweet tropical fruit 'melon'! (Melon belongs to the green plant)
So, have a nice day today. :)
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