하얀술 쉑쉑막걸리 파우더
하얀술 쉑쉑막걸리 파우더
하얀술 쉑쉑막걸리 파우더로 생막걸리 만들기
1. 물 350ml를 하얀술 쉑쉑막걸리 파우더 병에 넣고 고루 섞게 흔든다.
2. 물 150ml를 병에 넣고 고루 섞게 흔든다.
3. 20-25도 실온에서 24시간 발효시킨다.
4. 냉장고에서 후발효하며 탄산을 액체 속에 스미게 한다
5. 취향에 맞는 알코올 도수, 단맛을 가늠하며 즐긴다.
팁
탄산은 기체라서 온도가 높으면 날아간다. 냉장고에서 충분히 차게 두어야 탄산 가득한 생막걸리를 즐길 수 있다.
Hayansool Shake Shake makgeolli powder
Making raw makgeolli with Hayansool Shake Shake Makgeolli powder.
1. Add 350 ml of water to the bottle and shake to mix evenly.
2. Add 150 ml of water to the bottle and shake to mix evenly.
3. Ferment 20-25 at room temperature for 24 hours.
4. It ferments afterwards in the refrigerator, leaving carbonated in the liquid
5. Enjoy the alcohol content and sweetness that suits your taste.
Tip
Carbonic acid is a gas, so it flies when the temperature is high. You have to leave it cool enough in the refrigerator to enjoy raw rice wine full of carbonation.