[THE HERBARIUM CHEMISTRY] no.13 Cucumber
식물은 단백질, 핵산, 지질 등 생존을 위해 기본적으로 필요한 물질을 만들어냅니다. 이를 1차 대사산물이라고 하죠. 이밖에 2차 대사산물도 만들어내는데, 이 물질(영양소)은 환경으로부터 종을 보호하기 위한 것으로 식물이 가지고 있는 색깔에서 공통되게 확인할 수 있습니다. 빨간색, 노란색, 초록색 등등요.
Plants produce essential products to survive, such as protenins, nuclein acid and lipids, which called a primary metabolite. Secondary metabolites, that plants produced are used to defense the plant in its environment. Furthermore, they assign the plant its characteristic colours. Red, Yellow, Green and so on...
오늘은 초록색 식물인 '오이'의 아름다운 형태와 영양소에 대해 알아보겠습니다.
Today, we be going to learn the herbaium chemistry and appreciate the beautiful shape about the green plant 'cucumber'.
박과 식물인 오이는 이뇨 활동을 도와주며, 플라보노이드 계열의 물질이 들어있습니다. 부기를 빼는데 효과적이며 수분이 많은 오이를 30초간 물고 있으면 입 냄새를 유발하는 박테리아균을 박멸시키기도 합니다.
Cucumber, a plant in the gourd family, is diuretic and contains flavonoid group of material. It has the effect of reducing puffiness in body and holding a cucumber in mouth can eliminate bacteria that cause bad breathe.
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