[THE HERBARIUM CHEMISTRY] no.17 pepper
식물은 단백질, 핵산, 지질 등 생존을 위해 기본적으로 필요한 물질을 만들어냅니다. 이를 1차 대사산물이라고 하죠. 이밖에 2차 대사산물도 만들어내는데, 이 물질(영양소)은 환경으로부터 종을 보호하기 위한 것으로 식물이 가지고 있는 색깔에서 공통되게 확인할 수 있습니다. 빨간색, 노란색, 초록색 등등요.
Plants produce essential products to survive, such as protenins, nuclein acid and lipids, which called a primary metabolite. Secondary metabolites, that plants produced are used to defense the plant in its environment. Furthermore, they assign the plant its characteristic colours. Red, Yellow, Green and so on...
오늘은 빨간색 식물인 '홍고추'의 아름다운 형태와 영양소에 대해 알아보겠습니다.
Today, we be going to learn the herbaium chemistry and appreciate the beautiful shape about the red plant 'redpepper'.
고추에서 발견되는 알칼로이드 계열의 캡사이신은 매운맛을 내는 물질입니다. 이 영양소는 소화기능을 높여주고 위장의 살균작용에 도움이 됩니다. 또한 혈액순환에 효과가 있어 신경통이나 관절염 등의 통증을 완화해주고 각종 혈관질환을 예방할 수 있습니다.
Capsaicin, a genus of alkaloid, provide hot taste in pepper helps with digestion process and gastric pasteurization. It eases pain with nerve system and arthritis and inhibit any vessel diseases as capsaicin is good for blood circulation.
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