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by soo Jan 16. 2021

식물이야기 [식물영양소] no.21 도라지

[THE HERBARIUM CHEMISTRY] no.21 도라지



식물은 단백질, 핵산, 지질 등 생존을 위해 기본적으로 필요한 물질을 만들어냅니다. 이를 1차 대사산물이라고 하죠. 이밖에 2차 대사산물도 만들어내는데, 이 물질(영양소)은 환경으로부터 종을 보호하기 위한 것으로 식물이 가지고 있는 색깔에서 공통되게 확인할 수 있습니다. 빨간색, 노란색, 초록색 등등요.


Plants produce essential products to survive, such as protenins, nuclein acid and lipids, which called a primary metabolite. Secondary metabolites, that plants produced are used to defense the plant in its environment. Furthermore, they assign the plant its characteristic colours. Red, Yellow, Green and so on...



오늘은 하얀색 식물인 '도라지'의 아름다운 형태와 영양소에 대해 알아보겠습니다.


Today, we be going to learn the herbaium chemistry and appreciate the beautiful shape about the white plant 'balloonflower'.



안토크산틴

땅속에서 햇빛을 받지 못해 광합성을 하지 못하지만, 이 흰색 계열의 식물에는 플라보노이드 계열인 안토크산틴이 들어있습니다. 땅에서 나는 매운맛이 있는 뿌리채소에 많으며 몸속의 발암물질을 제거하고 혈액순환에 좋으며 면역력 또한 높여줍니다. 도라지는 따뜻한 성질로 폐와 기관기가 약한 사람들에게도 좋습니다.


Anthoxanthins

This white plants do not photosynthesize as it grows in the ground, though it contains anthoxanthins, a genus of flavonoid. Many of root vegetables with spicy flavour has anthoxanthins which helps detoxifying carcinogens, blood circulation and enhancing immunity. It's warming effect is helpful for the weak lung and bronchus.


 









ⓒ2021. 최수민 All right reserved. 

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