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by soo Jan 09. 2021

식물이야기 [식물영양소] no.21 토마토

[THE HERBARIUM CHEMISTRY] no.21 Tomato



식물은 단백질, 핵산, 지질 등 생존을 위해 기본적으로 필요한 물질을 만들어냅니다. 이를 1차 대사산물이라고 하죠. 이밖에 2차 대사산물도 만들어내는데, 이 물질(영양소)은 환경으로부터 종을 보호하기 위한 것으로 식물이 가지고 있는 색깔에서 공통되게 확인할 수 있습니다. 빨간색, 노란색, 초록색 등등요.


Plants produce essential products to survive, such as protenins, nuclein acid and lipids, which called a primary metabolite. Secondary metabolites, that plants produced are used to defense the plant in its environment. Furthermore, they assign the plant its characteristic colours. Red, Yellow, Green and so on...



오늘은 빨간색 식물인 '토마토'의 아름다운 형태와 영양소에 대해 알아보겠습니다.


Today, we be going to learn the herbaium chemistry and appreciate the beautiful shape about the red plant 'Tomato'.






토마토는 자연계에 존재하는 생화합물질 중 가장 강력한 활성산소 제거 효과를 보이는 리코펜이 가장 많이 함유되어 있습니다. 인체에는 폐와 전립선에 리코펜 성분이 가장 많은데, 이 함량이 높을수록 이들 장기의 암 발생률이 눈에 띄게 줄어든다는 사실이 밝혀졌습니다.


Tomatoes contain a lot of lycopene, the most efficient chemical of inhabiting active oxygen. Lycopene os mainly distributed to lung and prostate. A research that the cancer incidence rate getting lower as the distribution being higher was reported.













ⓒ2021. 최수민 All right reserved. 

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