[THE HERBARIUM CHEMISTRY] no.20 Plum
식물은 단백질, 핵산, 지질 등 생존을 위해 기본적으로 필요한 물질을 만들어냅니다. 이를 1차 대사산물이라고 하죠. 이밖에 2차 대사산물도 만들어내는데, 이 물질(영양소)은 환경으로부터 종을 보호하기 위한 것으로 식물이 가지고 있는 색깔에서 공통되게 확인할 수 있습니다. 빨간색, 노란색, 초록색 등등요.
Plants produce essential products to survive, such as protenins, nuclein acid and lipids, which called a primary metabolite. Secondary metabolites, that plants produced are used to defense the plant in its environment. Furthermore, they assign the plant its characteristic colours. Red, Yellow, Green and so on...
오늘은 보라색 식물인 '자두'의 아름다운 형태와 영양소에 대해 알아보겠습니다.
Today, we be going to learn the herbaium chemistry and appreciate the beautiful shape about the purple plant 'plum'.
식물이 적자주색을 띄는 이유는 안토시아닌 때문인데, 이 물질은 강력한 항산화 물질로 혈전이 생기는 것을 억제해 심장질환과 뇌졸중 위험을 줄여주며, 최근 이 물질이 아스피린보다 10배나 강한 소염작용을 한다는 연구결과도 있습니다.
The reason of unique colour of violet coloured plants is anthocyanin. Anthcyanin is anti-oxidant and lessens possibility of heart disease and stroke by inhibiting blood clots. A current research reported the material has anti-inflammation effect that 10 times stronger than aspirins.
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