[THE HERBARIUM CHEMISTRY] no.5 ONION
식물은 단백질, 핵산, 지질 등 생존을 위해 기본적으로 필요한 물질을 만들어냅니다. 이를 1차 대사산물이라고 하죠. 이밖에 2차 대사산물도 만들어내는데, 이 물질(영양소)은 환경으로부터 종을 보호하기 위한 것으로 식물이 가지고 있는 색깔에서 공통되게 확인할 수 있습니다. 빨간색, 노란색, 초록색 등등요.
Plants produce essential products to survive, such as protenins, nuclein acid and lipids, which called a primary metabolite. Secondary metabolites, that plants produced are used to defense the plant in its environment. Furthermore, they assign the plant its characteristic colours. Red, Yellow, Green and so on...
오늘은 하얀색 식물인 '양파'의 아름다운 형태와 영양소에 대해 알아보겠습니다.
Today, we be going to learn the herbaium chemistry and appreciate the beautiful shape about the white plant 'onion'.
케르세틴
양파의 속 부분보다 겉껍질에 더 풍부하며 면역조절작용이 있어 알레르기를 억제히며 위장을 보호하는 작용을 합니다. 물에서 30분 정도 끓이면 거의 녹아 나오기 때문에 양파수프는 케르세틴을 보충하기에 매우 좋은 음식이기도 합니다.
Quercertin
It distributed richer in skin than inside and suppresses the allergy as it is effective in modulating allergic immune system. It dissolves when boiled about 30min that onion soup is suitable food to consume quercetin.
알라신
강력한 항암 작용을 하며 혈중 콜레스테롤 수치를 내려 고혈압과 동맥경화를 예방합니다.
Alicin
It is good for anticancer and helps prevent arteriosclerosis by decrease the blood cholesterol level.
모든 반찬에 기본이 되는 식재료인 양파, 오늘 한번쯤은 영양소를 생각하며 섭취하신다면 더 즐거운 식도락이 될 것 같아요. 그럼 오늘도 좋은 날 되시길 :)
Onions, which are the basic ingredients for all foods, will be more enjoyable if you consume them while thinking about nutrients at least once today. Then have a good day again :)
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