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by 카페알트로 Aug 02. 2019

커피즐기기

감성 로스팅 카페알트로

WHO Says Very Hot Drinks May Cause Cancer But drops coffee from list of possible carcinogens

IARC(국제 암연구소)는 매우 뜨거운 음료를 마시는 것을 발암요인으로 분류했다. IARC는 WHO(세게보건기구)의 암 연구소이다. 매우 뜨거운 음료란 섭씨 65도 이상의 온도의 음료를 말한다. 미국에서는 커피,차,핫초코, 다른 뜨거운 음료들이 대체로 65도 이하에서 마신다.

연구 결과를 바탕으로 IARC는 매우 뜨거운 음료를 마시는 것을 발암요인으로 분류했다, 이는 남미,아시아,아프리카에서 주로 고온으로 제공되는 전통음료인 마테차레서 발견되어진다. 
연구는 이 뜨거운 음료와 식도암의 상관관계를 보여주었는데, 단지 전통적인 매우 높은 온도에서 제공될 때만 그러하다고한다. 

미국에서는 식도암의 주된 위험 요소는 담배와 알콜음료를 마실 때이며 특히 이 둘이 결합될 때 이다.
커피의 위험도는 내려갔다

10 개국 23 명의 과학자들도 커피와 암에 관한 연구를 평가 한 결과 커피를 분류하는 방식이 바뀌었다. 1991 년에 IARC는 커피 섭취가 방광암으로 연결시키는 연구 때문에 커피를 암을 일으키는 것으로 분류했다. 그러나 그때 이래로, 새롭고 더 나은 연구가 가능 해졌다. IARC는  커피 섭취가 방광암을 일으키는 지 여부를 더 이상 결정할 수 없다고 말한다. 


또한 연구 결과에 대한 IARC의 검토 결과, 커피가 유방암, 전립선 암 또는 췌장암을 일으키지 않을 것으로 결론 내릴 수있었다. 간암과 자궁 내막 암에 대한 위험 감소가 나타났다. 
커피 콩이 항산화 물질을 함유하고있어 암에 대한 보호 효과가 있다고 생각되기 때문에 커피가 암 위험을 낮출 수 있는지를 결정하기 위해 많은 연구가 수행되었다. 그러나 전반적인 결과는 명확하지 않았으며 위험 감소를 보여주는 많은 연구에서 하루 4 ~ 6 잔의 커피를 마시는 사람들에게 이익이 발견되었습니다. 


너무 많은 카페인은 수면을 방해하고, 편두통을 유발하고, 소화 장애를 일으킴으로써 어떤 사람들에게는 건강 문제를 일으킨다. 크림과 설탕이 첨가되면 여분의 지방과 칼로리가 체중 증가에 기여할 수 있다. 이로 인해 많은 종류의 암 위험이 증가한다. 
식이 요법에 과일과 채소를 더 많이 사용하면 건강한 항산화 물질을 섭취 할 수 있으며 암 위험을 낮출 수 있다.



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The International Agency for Research on Cancer (IARC) has classified drinking very hot beverages as a probable carcinogen, something that probably causes cancer. IARC is the cancer agency of the World Health Organization. Very hot beverages refer to drinks hotter than 65 degrees Celsius, which translates to about 149 degrees Fahrenheit. In the US, coffee, tea, hot chocolate, and other hot beverages are usually drunk at temperatures lower than 149 degrees.



The studies that led IARC to classify drinking very hot beverages as a possible carcinogen mostly looked at maté, a type of tea that is traditionally drunk at very hot temperatures, mainly in South America, Asia, and Africa. The studies showed a link between the drink and esophageal cancer, but only when it was served at the traditional, very hot temperature.


In the US, major risk factors for esophageal cancer include use of tobacco products and drinking alcohol, especially when combined.


Coffee risk is downgraded


The same group of 23 scientists from 10 countries also evaluated available studies about coffee and cancer, and as a result, changed the way it classifies coffee. In 1991, IARC classified coffee as possibly causing cancer because of studies that linked coffee drinking to bladder cancer. Since then, however, new and better studies have become available. IARC now says it is no longer possible to determine whether drinking coffee causes bladder cancer.


In addition, IARC’s review of the studies has led it to conclude that coffee is unlikely to cause breast cancerprostate cancer, or pancreatic cancer. Reduced risks were seen for liver cancerand endometrial cancer.


Many studies have been done to determine whether coffee can lower cancer risk because coffee beans contain antioxidants, which are thought to have a protective effect against cancer. But the overall results are not clear, and in many of the studies that showed a lowered risk, the benefit was found in people who drank 4 to 6 cups of coffee a day. Too much caffeine leads to health problems for some people, by interfering with sleep, triggering migraines, and causing digestive problems. And if cream and sugar is added, the extra fat and calories can contribute to weight gain – which increases the risk for many types of cancer.


Adding more fruits and vegetables to your diet is a healthier way to consume more antioxidants and may help lower your cancer risk.              






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