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by 산입니다 Nov 13. 2021

'플로우 다이어그램' 퍼머컬쳐 디자인의 일곱 번째 방법

FLOW DIAGRAMS

DESIGN FOR WORK PLACES

플로우 다이어그램

작업 공간을 위한 디자인


For designing any special work place, from a kitchen to a plant nursery, the preceding methods have limited uses. Here, we call in a different method - the "flow chart". We imagine how the process flows.

주방에서부터 묘상에 이르는 공간을 디자인하기 위해선, 앞에 나온 디자인 방법들은 적용에 어려움이 있습니다. 여기, "플로우 차트"라고 부르는 이 방법은 어떻게 그 과정들이 흘러가는지 나타내 줄 수 있습니다.


In the kitchen we take from storage, prepare, cook, serve, and gather in the plates and food for waste disposal and return to storage.
Thus the processes follow a certain path. The best kitchens are U-shaped or compact, so that least movement is necessary. Storages are near the place where food, plates, or pots and pans are needed.
Frequently-used items are to hand on benches, or in special niches. Strong blocks, bench tops, or tables are built to take the heavy work of chopping and the clamping on of griders and flour mills.
We can mark such designs out on the ground, and walk around these, preparing an imaginary meal, measuring the space taken up by trays, pots, and potato storages, and so creating an efficient work place. It should also involve the placement of traditional items, and agree with cultural uses.

주방에서 일할 때 우리는 저장고에서 준비하고 요리하고 서빙하며 접시와 음식 쓰레기를 버리고, 다시 저장고로 돌아옵니다.

이처럼 그 과정에는 일정한 경로가 나타납니다.

최고의 주방은 U자 형태를 보이거나 꽉 알맞게 짜여 있어 최소한의 움직임만으로 필요한 것을 얻을 수 있어야 합니다. 저장소는 음식과 접시, 그리고 냄비와 팬이 있는 곳 근처에 있어야 합니다.

자주 사용하는 물건들은 손에 닿을 작업대 위나 적절한 곳에 두어야 합니다. 단단한 블록들, 작업대 위, 또는 테이블은 뭔가를 토막 내는 묵직한 일을 하거나 그라인더나 곡물가루를 빻는 작업에 적합합니다.  위에  같은 디자인들을 임시로 그려놓고 이곳들을 돌아다니며, 음식을 준비하기, 트레이와 화분 그리고 감자 보관용기 그리고 효과적인 작업공간을 상상해보며 디자인해나갈  있습니다.  같은 환경을 물건들을 두는 공간으로 점차 만들어나가며 문화로 인식해나가는게 좋습니다.


It is advisable to involve an experienced worker in any such design, and to research prior designs or new aids to design, such as we find in office furniture which can be adjusted to the person. I have seen some can be adjusted to the person. I have seen some excellenet farm buildings such as shearing sheds and their associated yards built by worker-designers after years of observation and experience.
Some people specialise in such design for schools, wineries, and golf courses, In general, it is mainly work-places which need such careful attention. Most other areas in buildings are of felxible use, and have the poteintial for multiple purpose.
The technique of flow charts is also applicable to traffic-ways and transport lines serving settlements, where loads or cargoes are to be received and sorted, and where schedules or time-place movements are integral to the activity.

이 과정에서 이 디자인의 경험자로부터 디자인을 점검 받거나 더 조언받기를 추천합니다. 이를테면 가구를 찾는 데에도 경험자에게 물어 적합한 가구가 무엇인지 알아내는 등과 같이 말이죠. 제 경우에는 양털을 깎는 쉐드와 공동체 밭이 다년간의 관찰과 경험을 갖춘 디자이너의 도움 아래 굉장히 훌륭한 농장 시설들이 탄생하는 것을 본 적이 있습니다.

따로 학교, 와이너리, 골프 교육장을 디자인하는데 특화되어 있는 사람들도 존재합니다.

대게 작업하는 공간은 세심한 주의를 필요로 합니다. 대부분 다른 공간은 사용에 자유롭고 여러 목적으로 사용할 수 있는 잠재력을 가졌습니다.

플로우 차트 테크닉은 통행로나 물건을 적재하거나 분류하는 교통로를 디자인하거나 스케줄과 시간-장소 활동 상황에 쓰는데도 완벽한 방법입니다.

 






ANALYSIS : Design by listing the characteristics of components

분석: 요소의 특징들을 목록으로 정리해 디자인하기.


OBSERVATION : Design by expanding on direct observation of a site

관찰 : 현장을 직접 관찰하며 확장해나가는 디자인


DEDUCTION FROM NATURE : Design by adopting the lessons learnt from nature

자연에서 배운다 : 자연으로부터 얻은 가르침을 적용해 디자인


OPTIONS AND DECISIONS : Design as a selection of options or pathways based on decisions.

선택지들과 결정들 : 선택할 수 있는 옵션들 또는 여태 해온 과거의 결정들을 따라 결정해나가며 디자인


DATA OVERLAY : Design by map overlays

데이터 오버레이 : 지도를 펼쳐놓고 디자인


RANDOM ASSEMBLY : Design by assessing the results of random assemblies

무작위 조합 : 무작위로 조합한 결과에 따라 가늠해가며 디자인


FLOW DIAGRAMS : Design for workplaces

플로우 다이어그램 : 일하는 공간에 맞춰 디자인하기


ZONE AND SECTOR ANALYSIS : Design by the application of a master pattern

구역과 부분 분석 : 전체 패턴을 적용하며 디자인하기

        

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