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by merry go round Mar 17. 2021

부추 스크램블 에그와 버섯 메이플 번들

Scrambled Eggs with Chives and Mushroom

이번 요리는 채식주의 버전의 스크램블 에그와 소시지예요. 영국에서(영국에서는 종종 아침 식사로 계란과 구운 버섯을 즐겨요.) 약간의 영감을 얻어, 돼지고기 소시지의 맛을 느낄 수 있는 버섯 스터프트를 만들어 보았어요. 메이플 시럽과 세이지가 들어가서 버터 향이 풍부한 이 버섯은 소시지를 좋아하는 사람이라면 분명 좋아할 거예요. 버섯이 약 10분 정도 오븐에서 요리되는 동안 버터를 녹여 계란을 요리하고 잼을 듬뿍 바른 토스트와 함께 드세요.


[ 재료 ]

+ 버섯 메이플 번들 +

양송이 버섯   6개

무염 버터   4큰술, 녹인 버터 2큰술, 나눠서 준비

굵은 소금   1/2작은술

적양파 1⁄4개

마늘 1큰술

다진 세이지 잎 2작은술 (혹은 드라이 세이지로 대체)

통밀 판코 빵가루 1⁄4컵

그라인더 통후추

굵은 고춧가루 1/2작은술

메이플 시럽 1큰술

스크램블 에그

계란 8개

차이브 20g

저지방 우유   3큰술

굵은 소금 1⁄2작은술

그라인더 통후추

무염 버터   2큰술


[ 만드는 법 ]

+ 번들 만들기 +

1. 오븐을 200℃로 가열해줍니다. 베이킹 시트에 오일을 발라주세요. 양송이버섯은 심지를 손으로 똑 떼어내어 제거하고 버섯의 밑면이 위를 향하도록 뒤집어줍니다. 버섯의 심지는 잘게 다지고 잠시 따로 보관해주세요.

2. 베이킹 시트 위에 버섯을 한 곳에 모아주세요. 이때 버섯갓이 바닥을 향하도록 합니다. 버섯에 녹인 버터 2큰술을 골고루 뿌리고 소금도 솔솔 뿌려주세요. 모아둔 버섯을 간격을 두어 배치해주세요.

3. 10인치의 코팅 냄비에 남은 버터 2큰술을 넣고 중불로 녹여주세요. 버터가 녹으면 다져 둔 버섯 대와 다진 양파, 다진 마늘, 세이지를 넣고 재료에서 향이 날 때까지 약 4분간 튀기듯 구워주세요. 빵가루와 남은 소금 1/4, 그라인더 통후추, 굵은 고춧가루를 첨가하고 빵가루가 바삭바삭하고 노릇노릇해질 때까지 약 3분간 더 볶아줍니다. 불을 끄고 메이플 시럽을 넣어 저어주세요. 시럽이 균일하게 잘 퍼지도록 섞어주세요.

4. 작은 숟가락을 이용해서 버섯 구멍에 속 재료를 채워주세요. 버섯과 속재료가 노릇노릇해질 때까지 약 20분간 구워주세요(달달한 속 재료가 타지 않도록 조심하세요).


+ 계란 요리하기 +

1. 버섯을 굽는 동안 계란을 요리합니다. 그릇에 다진 차이브 잎과 (차이브 잎이 없으면 생략하셔도 됩니다) 저지방 우유, 소금, 후추, 계란을 섞어 준비합니다. 냄비나 후라이팬에서 버터를 중불에 녹여주세요. 버터가 녹으면 열을 중불로 낮추고 계란을   부으세요.

2. 계란이 가장자리부터 익기 시작하면, 고무 주걱으로 팬의 가장자리에서 중앙으로 계란을 부드럽게 밀어주며 스크램블에그를 만들어 주세요. 계란물이 거의 없이 촉촉한 상태의 스크램블이 완성되면 바로 불을 꺼주세요.

3. 완성된 스크램블에그와 버섯을 곁들여 드시면 됩니다. 계란과 버섯이 뜨거울 때 드세요.

 

* 이렇게도 해보세요: 버섯에 버터 대신 트랜스 지방이 없는 올리브 오일로 대체하여 완전 채식주의 식단으로 만들어보세요. 계란 대신 두부로 스크램블을 만드는 방법도 좋습니다. 


[ Ingredients ]

+ For the mushroom-maple bundles +

10   ounces white button mushrooms

4   tablespoons (1⁄2 stick) unsalted butter, 2 tablespoons melted, divided

1⁄4 plus   1⁄8 teaspoon coarse salt, divided

1⁄4 cup finely chopped red onions

1   tablespoon finely chopped garlic

2   teaspoons minced fresh sage leaves

1⁄4 cup   whole wheat panko breadcrumbs

5 grinds  black pepper

Pinch  crushed red pepper flakes

1   tablespoon maple syrup


+ For the scrambled eggs + 

8 large   eggs

1⁄4 cup   plus 2 tablespoons minced fresh chives

3   tablespoons 2% milk

1⁄2   teaspoon coarse salt

8 grinds   black pepper

2   tablespoons unsalted butter


[ Method ]

+ Make the   bundles +

1. Heat the oven to 400°F. Grease a baking sheet with cooking   spray. Remove the stems from the mushrooms and discard. Turn the mushrooms so   their undersides are facing up. Use a melon baller to gently and carefully   scoop out their centers. Finely chop these centers, and set aside (you should   yield about 3 tablespoons).

2. Place the mushroom caps, undersides facing up, close together on   the baking sheet. Drizzle evenly with the 2 tablespoons melted butter and   sprinkle evenly with the 1⁄8   teaspoon salt. Spread the mushrooms apart.

3. Melt the remaining 2 tablespoons butter in a 10-inch non-stick   sauté pan over medium-high heat. When melted, add the chopped mushroom   centers, onions, garlic, and sage, and sauté until the onions are softened   and the mixture is aromatic, about 4 minutes. Add the breadcrumbs, the   remaining 1⁄4 teaspoon salt,   the black pepper, and the red pepper flakes, and sauté until the breadcrumbs   look crisp and golden, about another 3 minutes. Remove from the heat and stir   in the maple syrup; mix well to distribute the syrup throughout.

4. With the melon baller (or your fingers), spoon the stuffing into   the mushroom cavities, packing it in. Bake until the mushrooms are tender and   the stuffing is golden brown, about 20 minutes (watch carefully, as you don’t   want the sweet stuffing to burn).


+ Cook the eggs +

1. While the mushrooms are baking, cook the eggs. In a medium bowl,   whisk together the first five ingredients. Melt the butter in a nonstick   10-inch sauté pan over medium heat. Once the butter has melted, reduce the   heat to medium low and pour in the eggs.

2. After a couple of minutes, use a rubber spatula to begin gently   pushing the egg mixture from the edges to the center of the pan. Wait another   minute or so, then repeat the process, continuing to gently scrape the eggs   away from the sides of the pan (don’t let the eggs form a skin around the   sides of the pan and don’t let the bottom of the eggs turn brown). You’re going for silky, tender, yellow eggs—imagine a loosely ruffled yellow   blanket. As soon as the eggs look barely wet (after they’ve been in the pan   for about 5 minutes), immediately remove them from the heat.

3. Serve the hot eggs and mushrooms immediately.


* Try This: Make this dish vegan by substituting trans-fat-free   margarine or olive oil for the butter in the mushrooms. Instead of eggs, whip  up a tofu scramble.


* 브레빌 호주 & 미국 사이트를 참고하여 레시피를 번역하여 옮겼습니다. 조금 더 수월하게 따라하실 수 있도록 의역을 한 부분이 있음을 밝힙니다.

Breville recipe ep 17. Scrambled Eggs with Chives and Mushroom-Maple Bundles

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