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by merry go round Mar 17. 2021

토드 인 어 홀 미니 샌드위치

Mini Toad-in-a-Hole Sandwiches

대학 시절 추수감사절 동안 삼촌과 삼촌 가족들, 그리고 조부모님과 함께하기 위해 로스앤젤레스에서 팜 스프링스까지 짧은 여행을 떠났었는데요. 칠면조와 온갖 요리들로 배를 가득 채운 후 모두 일찍 잠자리에 들었었죠. 사촌 Will이 가족을 위해 자랑스레 준비한 Toad-in-a-hole을 만들며 부엌에서 부산했기에 이른 아침 모두가 눈을 떴습니다. 아침으로는 토스트에 계란을 올린 요리만을 생각했었기에 고전적인 방식을 깬 이 새로운 요리는 매우 신선했어요. 사실 이제는 계란이 토스트에 흡수된 요리 방식을 더 좋아해요. 메추리 알을 이용한 이 요리는 프로슈토 햄, 토마토, 신선한 바질로 만든 샌드위치입니다. - Teri

In college, I would make the short trek from Los Angeles to Palm Springs to join my uncle, his family, and my grandparents for Thanksgiving. After stuffing ourselves with turkey and fixings, we would turn in early. In the morning, we would awaken to my cousin Will, busy in the kitchen, proudly making his version of toad in a hole for everyone. Because my ideal breakfast consists of eggs over easy on toast, this new twist on that classic was intriguing. In fact, now I prefer it for the way the toast soaks up a bit of the egg while cooking. We make ours with quail eggs, sandwiched with prosciutto, tomatoes, and fresh basil. – Teri


[ 재료 ]

큰 프로슈토 햄   8장

빵 8조각

실온 무염 버터   1/2컵

* 메추리알   8개

토마토 2개

바질 잎 20g

소금과 그라인더   통후추


[ 만드는 법 ]

* 메추리알 대신 계란을 사용할 수 있어요. 만약 계란으로 요리한다면 계란 1개에 빵 1조각을 모두 사용한 후 잘라줍니다. 각 샌드위치에 프로슈토 햄과 바질을 더 첨가해주세요. 계란은 흰자가 익도록 오븐에서 7-10분 정도 익혀주세요. 한 입 거리 샌드위치가 아니라 든든한 한 끼가 될 거예요.


1. 오븐을 170℃로 예열해주세요. 프로슈토 햄 슬라이스를 베이킹 시트 위에 가지런히 담아 6-8분 동안 노릇하게 구워주세요. 햄을 한 곳에 따로 담아두고, 오븐 온도를 180℃로 올려줍니다.

2. 준비된 빵을 3인치 원형 커터기를 사용해 원형 빵 조각을 만들어냅니다. 자른 원형 빵 조각 중에서 8조각에 다시 1인치 원형 커터기를 사용하여 가운데에 구멍을 만들어요. 구멍이 뚫린 빵을 윗부분이 오게 뚫리지 않은것과 뚫린 빵을 버터 발라 준비해둡니다. (가운데 작은 빵 조각과 자르고 남은 빵 부분은 버리거나 다른 용도로 사용하세요).

3. 오븐 사용이 가능한 넓은 프라이팬을 중불에서 가열해주세요. 프라이팬에 구멍을 뚫지 않은 8개의 원형 빵 조각을 올리고 노릇노릇해질 때까지 구워주세요. 한 면당 약 3분씩 구워주고 한 번 뒤집어주세요. 구운 빵 조각을 2개씩 4개의 접시에 나누어 올려주세요. 빵 위에 프로슈토 햄과 토마토 슬라이스, 바질 잎을 올려주세요. 한 곳에 따로 둡니다.

4. 프라이팬에 구멍이 뚫려있는 빵을 올리고 중불로 낮춰주세요. 밑면이 약간 노릇노릇해질 때까지 약 3분간 구워줍니다. 빵을 뒤집고 메추리알 1개를 깨서 구멍 속에 넣어주세요. 프라이팬을 오븐으로 옮겨 흰 자는 불투명해지고 노른자는 반숙인 상태가 될 때까지 3-5분간 구워주세요.

5. 미리 준비해 둔 토스트 위에 메추리알이 채워진 빵을 올립니다. 소금과 후추로 간을 맞추고 따뜻하게 제공하세요.


팁: 원형 커터기가 없을 경우엔 3인치 유리병이나 물컵의 테두리를 대고 자르고 1인치 병뚜껑을 사용해 가운데 구멍을   뚫어주세요.


[ Ingredients ]

8 large   slices prosciutto

8 slices   sourdough bread, each about 4 inches long and 6 inches wide

1/2 cup   unsalted butter, at room temperature

8 quail   eggs*

8   Campanelli or Roma tomato slices, each 1⁄4 inch thick

8 large   fresh basil leaves

Salt and   freshly ground black pepper


[ Method ]

*You   can use chicken eggs instead of quail eggs. If you opt for that change,   you’ll need to use a whole slice of bread for each egg and a 2-inch round   cutter. Also use Roma, rather than Campanelli, tomato slices and more   prosciutto and basil for each sandwich. You will need to cook the eggs for 7   to 10 minutes in the oven, to allow the whites to set. The sandwiches won’t   be mini bites, either. Instead, they will be a fairly substantial meal.


1. Preheat  the oven to 350F. Arrange the prosciutto slices in a single layer on a baking   sheet and bake for 6 to 8 minutes, until shriveled and crispy. Set the  prosciutto aside and raise the oven temperature to 375F.

2. Using a 3-inch round cutter, cut 2 rounds from each bread slice. Using a 1-inch round cutter, cut a round from the center of 8 of the bread  rounds. Spread all 16 large bread rounds on both sides with the butter.   (Discard the small centers and other bread scraps or save for another use.)

3. Heat a large, ovenproof skillet over medium-high heat. Place the   8 bread rounds without holes in the skillet and toast, turning once, for about 3 minutes on each side, until lightly browned. Divide the toasted bread   rounds among 4 plates, placing 2 rounds on each plate. Top each round with a  piece of prosciutto, a tomato slice, and a basil leaf. Set aside.

4. Place the bread rounds with the holes in the center in the   skillet and lower the heat to medium. Toast the underside for about 3   minutes, until light brown. Flip the bread rounds and crack 1 egg into the   hole of each round. Transfer the skillet to the oven and bake for 3 to 5 minutes, until the whites are opaque and the yolks are still runny.

5. Place the egg-filled rounds on top of the prepared toast rounds.   Season with salt and pepper and serve immediately.


 * TIP: If you don’t have round cutters, use the rim of a 3-inch   glass jar or drinking glass as a template to cut the bread rounds and a   1-inch bottle lid to cut the centers.


* 브레빌 호주 & 미국 사이트를 참고하여 레시피를 번역하여 옮겼습니다. 조금 더 수월하게 따라하실 수 있도록 의역을 한 부분이 있음을 밝힙니다.

Breville recipe ep 16. Mini Toad-in-a-Hole Sandwiches


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