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by eugenia Dec 29. 2022

15. 꼬치구이, 아침 식사




串 [chuàn]

Barbeque skewer

At nightfall the red neon lights shaped in the character 串 lure you in. l love the DIY style that makes these signs look misshaped, awkward, but also unique.

해질녘, 串 글자의 붉은 네온 사인이 당신을 유혹합니다. 나는 모양이 이상하고 어색하지만 독특한 이 DIY 스타일을 좋아합니다.


Chuan BBQ is meant to be enjoyed outside, relaxing on tiny chairs with a beer bottle in hand. However, in recent years, in order to fight pollution and because of the growing gentrification of Beijing neighborhoods, many chuan bars have closed down. Most have moved indoors, but at night you can still stumble upon "pop-ups" here and there.

촨(串) BBQ는 밖에서 맥주 한 병 들고 작은 의자에 앉아 즐기는 것을 의미합니다. 그러나 최근 몇 년 동안 공기오염과 젠트리피케이션의 영향으로 인해 많은 꼬치 가게들이 문을 닫았습니다. 대부분은 실내로 이동했는데, 지금도 여전히 임시로 이곳저곳 생기는 야외 스타일을 목격할 수 있습니다.


I saw vendors use straw fans, but also hair dryers to get the barbeque fire going.

식당 주인들이 불을 붙이기 위해 갈대부채, 때로는 헤어 드라이어를 사용합니다.


The character resembles pieces of food stuck on a stick. Easy to remember!

촨(串) 글자는 꼬치에 음식이 꿰어있는 모양을 형상화합니다. 기억하기 쉽지요!





Beijing Breakfast


In the early morning, just before sunrise, vendors set up their breakfast stalls. Well prepared, these early birds hurry and get ready to serve clients looking forward to still that morning hunger with a quick bite on their daily commute to work.

이른 아침 동이 트기 전, 상인들은 아침식사를 매대에 늘여놓습니다. 잘 준비되면, 이 부지런한 상인들은 아침 허기를 달래며 출근하는 길에 식사하려는 손님들을 맞이할 준비를 합니다.

粥 [zhōu]

Congee

Zhou is a type of mild-flavored rice porridge cooked for a long time. In the morning you cạn see people eating it with loads of sides like pickled vegetables, fried peanuts, scallions, youtiao, etc. Eat this congee when you crave some comfort food during sickness, much like you would eat chicken soup in the West.

죽(粥)은 부드러운 식감으로 쌀을 오랫동안 끓인 것이다. 사람들이 아침에 절인 야채, 튀긴 땅콩, 파, 요우티아오 등을 곁들여서 죽을 먹는 모습을 볼 수 있을 것이다. 몸이 아플 때 속이 편한 음식으로서 죽을 먹어보십시오. 서양에서는 치킨 수프를 먹는 것과 같습니다.


豆浆 [dòu jiãng] soybean milk : 또우장, 콩 우유

油条 [yóu tiáo] deep-fried dough stick : 요우티아오, 튀긴 밀가루 스틱

The go-to breakfast items are youtiao and doujiang. Popstar JJ Lin claims this oily stick and soy beverage are a "perfect match" in one of his songs.

포장용 아침 식사 메뉴로는 요우티아오와 또우장이 있습니다. 팝스타 JJ Lin(임준걸)은 그의 노래 중 한 곡에서 이 기름진 스틱과 콩 음료는 “완벽한 짝궁”이라고 외쳤습니다.


豆腐脑 [dòu fu nǎo]

todu pudding. Doufunao literally means "tofu brains". It's made with tender silken tofu that melts in your mouth. In Beijing it's mostly popular as a salty snack, served with soy sauce, sesame oil or chili oil.

또푸나오. 두부 푸딩. 도우푸나오의 문자 그대로 의미는 “두부 뇌”입니다. 입에서 사르르 녹는 부드러운 두부로 만들어졌습니다. 베이징에서는 간장, 참기름, 고추기름 등과 함께 제공되는 짭조름한 음식으로 잘 알려져있습니다.


茶叶蛋 [chá yè dàn]

tea-boiled egg. Chayedan are cracked soft boiled eggs soaked in a mix of tea, sauces and spices. The perfect snack egg. I like how every egg has a unique pattern.

차예단. 찻물에 삶은 달걀. 차예단은 찻물,소스,향신료 등에 삶아 무늬가 생긴 부드러운 계란입니다. 간식으로 완벽합니다. 계란마다 독특한 무늬가 생긴 것이 흥미롭습니다.



包子 [bão zi]

steamed stuffed bun. For breakfast you can't go wrong with steamed buns - baozi. An easy, hearby grab in a hurry and there are more flavors than bicycles in Beijing.

바오즈. 찐 만두. 바오즈는 아침 식사로서 실패하는 법이 없습니다. 급할 때 하나 집어 먹기 쉽습니다. 베이징의 자전거보다 다양한 종류의 맛이 있습니다.


馒头 [mán tou]

steamed bun. Another breakfast favorite is the Baozi's "brother", the mantou, of which the name originally meant "barbarian's head". This came about when mantou were invented as a sacrifice to the river spirits. Zhuge Liang was told his army would only be able to cross the river if he threw the heads of some of the soldiers into the river. The famous strategist ordered his men to prepare mantou and stuff the buns with meat to resemble human heads. The scheme was successful and the army was able to cross the river.

만토우. 찐빵. 바오즈의 형제격인 또다른 아침식사 인기메뉴는 만토우입니다. 글자 그대로의 의미는 “야만인의 머리”인데, 이는 강의 신에게 바칠 희생제물로서 만토우가 처음 만들어졌기 때문입니다. 강물에 군인들의 머리를 잘라 던져야 군대가 강을 건널 수 있다는 말을 들은 전략가 제갈량은, 군사들에게 만토우를 준비하여 사람 머리와 비슷하게 만들어 고기로 속을 채웠습니다. 전략은 성공하였으며, 군대는 무사히 강을 건녔습니다.


豆汁 [dòu zhī]

fermented mung bean milk. Douzhi is one of the most famous Beijing breakfast items. Finish a whole bowl of douzhi and only then can you call yourself a true Beijinger. With its sour taste, grayish color and egglike odor, you most likely won't jump for joy the first time trying it, but give it a few more chances and you might get hooked. Douzhi is usually accompanied by 焦圈 [jião quãn] crispy fried dough rings and 酸菜 [suān cai] pickled vegetables.

또우즈. 발효 녹두 우유. 또우즈는 베이징의 아침 식사 중 유명한 메뉴입니다. 또우즈를 한 그릇 말끔히 비운다면, 당신 자신을 진정한 베이징사람이라 부를 수 있을 것입니다. 시큼한 맛과 회색빛깔, 달걀 냄새 때문에 또우즈를 처음 맛보면 그리 즐겁지만은 않을 것입니다. 하지만 몇 번 더 맛볼 기회가 있다면 중독될 지도 모릅니다. 또우즈는 보통 바삭하게 튀긴 도넛인 쟈오촨(焦圈)이나 절인 야채(솬차이)와 함께 즐깁니다.




(덧)

길거리에서, 음식점에서, 맥주 한잔만 있으면 풍족해지는 양꼬치의 마법.


아침을 꼭! 먹는 대륙 사람들. 6시부터 문여는 식당이나 길거리 조식 아주 많다. 요우티아오와 또우장, 요우티아오와 훈툰, 바오즈 등 내가 사랑하는 대륙의 조식.




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