일상에세이
집 근처에 원두를 직접 볶은 로스터리 카페를 찾다가, 멋진 카페를 발견했다.
독특하게도 모카 포트로 커피를 내려서, 한잔은 에스프레소로, 또 한잔은 물을 섞어 아메리카노로 마실 수 있게 서비스해 준다.
물론 평범한 아메리카노도 있다.
맛있는 푸딩도 있고.
에스프레소 머신도 모카 포트도 대부분 이탈리아 출신이다.
커피를 탐미하기 시작했을 때부터 모카 포트가 좋았다.
여러 브랜드 중 비알레띠 모카 포트가 마음에 들었고, 서너 종류 가지고 있다.
지금은 거의 전시용 수준.
모카 포트로 커피를 내릴 때는,
원두를 핸드 드립용 보다 좀 잘게 갈아,
포트의 몸통 가운데 있는 바스켓에 원두를 담고,
원형 종이 필터를 하나 놓고,
포트의 아래쪽 보일러에 * 표시까지 물을 넣고,
단단하게 조립해서,
불 위에 놓고 기다린다.
아래에서 물이 끓으면 중간의 커피를 지나 위쪽 컨테이너에 에스프레소가 담긴다.
불을 끌 타이밍을 잘 맞춰야 한다.
1컵짜리 모카 포트는 가진 적이 없다.
에스프레소는 기본 투 샷 이상을 잘 마시는 터라, 2컵과 4컵을 가지고 있다.
비알레띠에서 모양도 색깔도 다양하게 모카 포트를 선보이는 통에 한동안 군침을 삼켰다.
그러던 중에 분수처럼 커피를 뽑아주는 미니 익스프레스 모델은 보자마자 질렀더랬다.
이 녀석, 멋스러운 외모에서 커피를 뿜어 줄 때의 거침없음은 쓰임새를 고민하게 만들었다.
퍼버버버벅~ 커피가 방울방울 컵 밖으로 도망가던 그 모습이 눈에 선하다.
바라만 볼 때, 넌 너무 아름답다.
친절한 카페 사장님 덕분에 오랜만에 모카 포트 버전의 에스프레소를 즐겼다.
나의 모카 포트가 먼지를 털고 전시장에서 탈출해야 할 때가 된 듯하다.
I was looking for a roastery cafe near my house that roasts its own coffee beans, and I found a great one.
They serve coffee uniquely with a moka pot, so you can have one cup as espresso and another cup mixed with water as an Americano.
Of course, they also have a regular Americano.
They also have delicious pudding.
Most espresso machines and moka pots are from Italy.
Ever since I started enjoying coffee, I've loved moka pots.
Out of the many brands, I liked the Bialetti moka pot, and I have three or four of them.
Now it's almost for display purposes only.
When making coffee with a moka pot,
grind the coffee beans a little finer than for hand drip,
put the beans in the basket in the middle of the body of the pot,
place a round paper filter,
fill the boiler at the bottom of the pot with water up to the * mark,
assemble it tightly,
place it on the fire, and wait.
When the water boils at the bottom of the pot, the espresso is poured into the upper container after passing through the coffee in the middle.
You have to get the timing right to put out the fire.
I have never had a 1-cup moka pot.
I usually drink more than two shots of espresso, so I have 2-cup and 4-cup ones.
I have been interested in Bialetti's moka pots in various shapes and colors for a long time.
In the meantime, I bought the mini express model that spouts coffee like a fountain as soon as I saw it.
This guy, despite its cool appearance, made me ponder its use because of the unstoppable way it spouts coffee.
Pubberbubbubuk~ The sight of the coffee splashing out of the cup is vivid in my mind.
When I just look at you, you are so beautiful.
Thanks to the kind cafe owner, I was able to enjoy espresso from a moka pot for the first time in a long time.
It seems like it's time for my moka pot to dust itself off and escape from the exhibition shelf.
家の近くに コーヒー豆を直接焙煎した ロースタリーカフェ を探して、素敵な カフェ を一ヶ所見つけた。
面白いことに、モカポット で コーヒー を淹れて、一杯は エスプレッソ で、もう一杯は水を混ぜて アメリカーノ で飲めるように サービス してくれる。
もちろん、そこには平凡な アメリカーノ もある。
それにおいしい プリン もある。
エスプレッソマシン も モカポット もほとんど イタリア産だ。
コーヒー を飲み込み始めた時から、モカポット が好きだった。
いろいろなブランドの中でビアレッティモカポット が気に入り、3~4種類持っている。
今はほとんど展示用に変身。
モカポット で コーヒー を淹れるときは、
コーヒー豆を ハンドドリップ用より少し細かく挽いて、
ポット の胴体の真ん中にある バスケット に コーヒー豆を入れ、
円形の紙フィルター を一つ置いて、
ポット の下側の ボイラー に*印まで水を入れて、
しっかり組み立てて、
火の上に置いて待つ。
ポット の下でお湯が沸いたら、中間の コーヒー を通り、上の コンテナ に エスプレッソ が入れられる。
火を消す タイミング をうまく合わせなければならない。
1 コップ の モカポット は持ったことがない。
エスプレッソ は基本ツーショット以上をよく飲むので、2 カップ と4 カップ の モカポット を持っている。
ビアレッティ で形も色も多様に モカポット を披露し、かなり長い間関心を持っていた。
そんな中、噴水のように コーヒー を淹れてくれる ミニエクスプレスモデル は見るやいなやすぐに買った。
こいつ、かっこいい外見に惚れて コーヒー を噴き出す時のよどみのない姿は、その使い道を悩ませた。
ポボボボ~コーヒー がぽつりぽつりと コップ の外にはじき出されるその姿が目に浮かぶ。
眺めるだけで、あなたはとても美しい。
親切な カフェ の社長のおかげで、久しぶりに モカポット の エスプレッソ を楽しんだ。
私の モカポット がほこりを払って展示の棚から脱出する時が来たようだ。
카페뮤제오 사이트, 실로 오랜만에 찾아봤다.
처음엔 이름도 생각이 안 나서, '커피용품 전문몰'로 검색도 했다.
그 곳에는 여전히 탐나는 애들이 많다.
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