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by merry go round Apr 16. 2021

붉은 렌틸콩 후무스

Red Lentil Hummus

중동지역에서 무언가를 찍어 먹거나 빵 같은 것에 발라 먹는 것으로 유명한 후무스. 후무스는 병아리콩을 삶아 갈아 만드는게 가장 기본이에요. 오늘은 병아리콩 대신 렌틸콩을 이용해서 후무스를 만들어 볼게요. 이 후무스는 버터 크림처럼 매우 부드러워요. 일반적으로 사용되는 병아리콩보다 빨간 렌틸콩을 사용했기 때문이에요. 부드럽고 고소한 렌틸콩 후무스를 이용해 빵이나 크래커에 바르면 간단한 핑거푸드를 만들 수도 있습니다. 식이섬유가 풍부하고 콜레스테롤을 내려주는 저칼로리의 건강한 후무스로, 오늘도 브레빌과 함께 건강한 식탁을 만들어 보세요. 


[ 재료 ]

조리 된 빨간 렌틸콩 2 1/2 컵

중간 크기 마늘 2 개

갓 짜낸 레몬 주스 3 큰술

타히니 소스 또는 참깨소스 2/3 컵

소금 3/4 작은 술

따뜻한 물 2- 3 큰술

검은 깨 2 작은 술

엑스트라 버진 올리브 오일

검은 깨 2 큰술

차이브


[ 만드는 법 ]

1. 조리 된 렌틸콩과 마늘을 블렌더에 넣고 약 1분 동안 수동모드로 갈아 으깨줍니다. 

2. 레몬 주스, 타히니 소스 혹은 참깨소스, 소금을 넣고 1 분 정도 다시 갈아줍니다. 

3. 물을 조금씩 넣어주며 부드러운 무스 형태가 되도록 블렌딩 해줍니다. 

4. 필요에 따라 레몬 주스나 소금을 더 추가하여 맛을 보고 취향에 맞게 조절하세요.

5. 검은 참깨와 올리브오일, 차이브 잎을 곁들여 완성합니다. 


[ Ingredients ]

2 1/2 cups cooked red lentils

2 medium cloves garlic

3 tablespoons freshly squeezed lemon juice

2/3 cup tahini

3/4 teaspoon fine-grain sea salt

2 to 3 tablespoons whey, kefir, or warm water

2 teaspoons black sesame seeds

Extra-virgin olive oil, toasted sesame oil, minced chives, and/or chive blossoms, to serve


[ Method ]

1. Start by adding the cooked lentils and garlic to a food processor and pulsing for at least a minute, scraping the paste from the corners once or twice along the way.

2. Add the lemon juice, tahini, and sea salt. Blend again, another minute or so. Don’t skimp on the blending time, but stop if the beans form a doughy ball inside the processor.

3. At this point start adding the whey a splash at a time. Blend, blend, blend, until the hummus is smooth and light, aer- ated and creamy.

4. Taste, and adjust to your liking—adding more lemon juice or salt, if needed.

5. Serve topped with the black sesame seeds, and preferably, a good amount olive oil, a few drops of toasted sesame oil, lots of chives, and chive blossoms.


* 브레빌 호주 & 미국 사이트를 참고하여 레시피를 번역하여 옮겼습니다. 조금 더 수월하게 따라하실 수 있도록 의역을 한 부분이 있음을 밝힙니다.

Breville recipe ep 47. Red Lentil Hummushㅣㅑ

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